Aangepaste behandelingen bij temporomandibulaire disfuncties

Heeft u te kampen met een kauwstelsel dat niet goed functioneert of verloopt het bewegen van uw kaak heel pijnlijk? Dan kan het zijn dat u last heeft van een kaak- of aangezichtsaandoening. Een aangepaste behandeling is hiervoor aangewezen. Naast algemene kinesitherapie en sportrevalidatie zit u dan ook goed in onze praktijk voor behandelingen voor temporomandibulaire disfuncties in Sinaai. Wij stemmen onze aanpak steeds af op uw specifieke klachten.

Wat zijn temporomandibulaire disfuncties?

Temporomandibulaire disfuncties worden ook wel kaak- en aangezichtsproblematieken genoemd. Deze aandoeningen situeren zich – zoals de naam al doet vermoeden – ter hoogte van het gezicht en de kaak, maar kunnen ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals de nek en de schouders. Deze disfuncties brengen een ernstige bewegingsbeperking en pijn met zich mee bij het bewegen van de kaak- en mondspieren.

Gespecialiseerde therapie

Zowel een arts als een tandarts kan een behandeling voor kinesitherapie voorschrijven om de pijn te verhelpen en het verstoorde bewegingspatroon weer te herstellen. Naargelang uw specifieke noden werk ik met verschillende technieken zoals mobilisatie, massage of stretching om uw pijnklachten op een efficiënte en snelle manier te verlichten.

Wenst u graag meer informatie of een afspraak in de praktijk in Sinaai? Neem dan zeker even contact op.